Fris.

 

Snif. Vandaag alweer de terugreis naar het Keflavíkurflugvöllur.

Een verslaving lijken die warme badjes voor mij wel. Net als in 2008 moet ik nog een warm badje met z’n heerlijke aardwarmte beleven. Nabij Hvammsvík zou zich nog een Geothermal Hot Pool bevinden. Doen!

Het vriest nog steeds en er staat nu een zeer harde wind. Gevoelstemperatuur -14 graden Celsius. Het badje bevindt zich in de open vlakte vlak aan de baai. Geen enkele beschutting. Maar wat een geharde Viking kan, dat moet ik ook kunnen … en ik kleed mij uit. Henny – zeer dik ingepakt met meerdere truien, jassen, broeken, mutsen en wanten, staat te verkleumen – verklaart mij dan ook voor gek. Geeft niks. Het water is zalig, maar ik realiseer me gelijk dat ik er ook weer uit moet. Nat, in m’n blootje met die ijzige wind. Net als Grettir (Zijn badje ligt overigens 200km verderop) heb ikzelf net zo goed geen problemen met die koude. 😉

Voordat wij onze laatste poolnacht op IJsland ingaan, eerst nog wat eten bij de ouders van de IJslandse zangeres Emiliana Torrini in Italia. Niet door lavakanalen via het middelpunt van de aarde naar Zuid-Italië, maar gewoon over weg nr.1 naar Reykjavík.

Bekaf melden wij ons bij de B&B naast het vliegveld. Op de kamer ploffen wij op bed en slapen binnen een minuut.

 

 

De foto’s.

Zonder woorden. Gewoon kijken.

 

 

 

 

Het had een pentekening kúnnen zijn.

 

 

 

 

Aan de overkant de Noordwestfjorden. Voor de volgende reis?

 

Badje!

 

 

Koud?

 

 

Nee hoor. Lekker warm.

 

 

Althans, in het water.

 

 

Een uurtje later rijden we over een soort van poolvlakte.