Icelandic Icewine.

 

Om 3.00 uur gaat de wekker. De ontbijtdienst van de B&B draait al. Daarna auto wegbrengen en met de pendelbus richting vliegtuig.

In de shops van de luchthaven nog wel even gekeken bij de afdeling drank. Een authentiek flesje Icelandic Icewine? Ik heb er ooit over gelezen. Men is in de IJslandse kassen echter nog niet zover, al is er een bedrijf in Reykholt dat zich bezighoudt met het telen van druiven.

In Canada kent men het “Cool Climate Oenology and Viticulture Institute”. Zoals de naam al zegt houden zij zich bezig met wijnbouw in koele klimaten. Wie weet geeft dat perspectieven. In dat geval moet ik nu maar even smokkelen met een flesje Canadian Icewine.

Straks om 6.00 uur zal het vliegtuig vertrekken. Wat hebben we ook deze reis veel gezien in die paar dagen. Zo veel in zo’n korte tijd. Wederom valt me het afscheid van IJsland zwaar.

Op mijn iPod hoor ik Emiliana’s “Ne me quitte pas”.